Overrasket mødedeltager: - Ville ønske, jeg havde vidst det tidligere

Hans Erik Nørgaard fra Agger føler sig roligere efter et møde. Han ville ønske, at kommunikationen med Kystdirektoratet havde været bedre indtil nu.

Hans Erik Nørgaard har fået ro i maven efter dagens møde.
Hans Erik Nørgaard har fået ro i maven efter dagens møde.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Agger i Thy fik tidligere i år ny kystsikring. Den skulle kunne klare en hundredeårsstorm. Det beroligede dog ikke de lokale, som mente, at de aldrig havde set kysten værre tilredt end nu.

I torsdags kom der så en invitation fra Kystdirektoratet, der bød borgerne til informationsmøde i aften.

En af de besøgende til mødet var Hans Erik Nørgaard fra Agger.

- Mødet gik godt, og der var forbavsende stort fremmøde. Jeg hørte ting, som jeg ikke havde hørt før. Efter deres forklaringer er jeg mere beroliget, end jeg har været før, fortæller han.

Han er glad for Kystdirektoratets invitation.

- Jeg er roligere, men det er min egen vurdering. Jeg ville ønske, at jeg havde vidst det tidligere. Så var jeg gået roligere omkring og været med til at tale skrækscenarier ned, siger han.

Bedre kommunikation

I sommers fjernede Kystdirektoratet flere eksisterende høfder og lavede i stedet fem bølgebrydere, der sammen med sandfodring skulle sikre området mod alvorlige storme.

Kystdirektoratet forklarer til TV MIDTVEST, at kystsikringen ved Agger virker som den skal, selvom borgerne har oplevet, at sandet forsvandt.

- Det der sker i lige i øjeblikket er, at den gamle klit, den er ved at blive nedbrudt, og det sand, der ligger der, skal arbejde sig ud på kysten og gøre den mere flad. Så den virker fuldstændigt efter hensigten, siger direktør for Kystdirektoratet Merete Løvschall og understreger, at hun ikke er bange for, at havet bryder igennem til Flade Sø.

Hun anerkender, at de kunne have kommunikere bedre med borgerne.

- VI kan i hvert fald konstatere, at der har været nogle spørgsmål, og jeg er ked af at høre, at der er nogle, der er utrygge.

 Hans Erik Nørgaard er glad for, at kommunikationen med Kystdirektoratet nu er kommet i gang.

- Frem for alt så synes jeg, at det var en god ting, at den konstruktive dialog med Kystdirektoratet kommer på benene ved det her møde. De tre repræsentanter gjorde det godt. Nu håber jeg, at vi kan holde dialogen kørende, forklarer han. 

1:28