Overblik: Her bliver der kortere skoledage

11 skoler i landsdelen deltager i Undervisningsministeriets forsøg med kortere skoledage. Få overblikket her.

Idom Råsted Skole
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Der er dømt kortere skoledage for eleverne på 11 skoler her i landsdelen. Det drejer sig om skoler i fire forskellige kommuner.

I alt deltager 50 skoler fordelt på 29 kommuner i Undervisningsministeriets forsøg, der skal løbe allerede fra i sommer og tre år frem.

Forsøget med kortere skoledage blev annonceret af undervisningsministeriet tidligere på året, og nu er skolerne, der skal deltage i forsøget, blevet udvalgt.

Thisted med flest skoler

Især børn fra skoler i Thisted kan se frem til kortere skoledage. Med syv skoler udvalgt til forsøget er Thisted nemlig den kommune med allerflest skoler i forsøget.

Ifølge Undervisningsministeriet skyldes det, at mange skoler har søgt herfra og mange af dem har opfyldt de krav, som der har været til at blive udvalgt. 

Forsøget med kortere skoledage træder i kraft allerede fra næste skoleår 2017/18 og løber tre år frem til og med skoleåret 2019/20.

Forsøget vil blive evalueret af undervisningsministeriet efter to år, hvorefter der vil blive taget stilling til, om de kortere skoledage kan blive permanente.

Se her, hvor der bliver kortere skoledage i landsdelen

Undervisningsminister, Merete Riisager (LA), fortæller, hvorfor de nu åbner op for kortere skoledage: 

 

1:45