Orlas orlov er alligevel ikke en orlov

MF'eren Orla Østerby udtalte lørdag, at han søgte orlov fra kommunalt udvalg i Lemvig. Det er dog et forkert ordvalg, siger kommunaldirektør.

Orla Østerby
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

I lørdags meldte Orla Østerby fra Lemvig Byråd ud, at han ville tage orlov fra Social- og Sundhedsudvalget, da hans ordførerskaber i Folketinget tog for meget tid. 

Det ordvalg har dog været forkert. Man kan nemlig ikke tage orlov fra en enkelt post i byrådet. Derfor er der nu tale om en rokade, hvor han forlader sin formandspost i Social- og Sundhedsudvalget. 

- Teknisk set er det ikke en orlov. Han forlader ikke byrådet totalt. Han udtræder af socialudvalget, og i den forbindelse bliver der en rokade, hvor stedfortræderen træder ind, siger kommunaldirektør i Lemvig Kommune, Lars Keld Hansen. 

Det bryder Elisabeth Moltke fra SF sig ikke om. Hun sidder sammen med Orla Østerby i Social- og Sundhedsudvalget. 

-  Man kan ikke bare vælge til og fra, når man først er valgt til byrådet og medfølgende poster, siger Elisabeth Moltke og henviser til kommunestyrelsesloven.  

- Det er derfor klart imod lovens ånd, at der pludselig ændres ordvalg til rokade, mener SF'eren.

Lars Keld Hansen afviser SF'erens fortolkning af lovens paragraffer og mener bare, at der er tale om et forkert valg af ord.

- Hvis han havde konsulteret mig først omkring sin udmeldelse af udvalget, så havde jeg rådet ham til en anden formulering end orlov, da den teknisk er forkert. Det er ikke andet end et uheldigt ordvalg, siger Lars Keld Hansen. 

Orla Østerby har ingen kommentarer til sagen.