Orla Østerby genopstiller til Folketinget

Den vestjyske folketingspolitiker Orla Østerby har besluttet sig for at genopstille til det kommende folketingsvalg.

Orla Østerby fra Bækmarksbro ved Lemvig har besluttet sig for, at genopstille til de kommende Folketingsvalg.
Orla Østerby fra Bækmarksbro ved Lemvig har besluttet sig for, at genopstille til de kommende Folketingsvalg.
Foto: Kim Kvist, TV MIDTVEST

Det konservative medlem af Folketinget i Vestjyllands Storkreds, Orla Østerby, genopstiller til det kommende folketingsvalg.

- Det er ingen hemmelighed, at jeg har været i tvivl om, hvorvidt jeg skulle genopstille, men jeg har fået mange opfordringer fra hele fire folketingskredse, og jeg har derfor valgt at tage en tørn mere i Folketinget, hvis vælgerne er enige, siger Orla Østerby i en pressemeddelelse.

Han kom i Folketinget i december 2016 som afløser for partiformand Søren Pape, da han indtrådte i regeringen som justitsminister. Orla Østerby er blandt andet ordfører på områder som kommunalpolitik, fødevarer, landbrug, fiskeri og energi. 

Også inden for dyrevelfærd har han ordførerskabet for de Konservative.

Orla Østerby havde eller besluttet, at han ikke ville genopstille til det næste folketingsvalg. Det sagde han til Holstebro Struer Dagbladet den 24. august:

-  Jeg har fået tilbudt at blive opstillet i Struer-Lemvig, Holstebro og Skive-kredsene, og jeg har overvejet det længe. Men nu har jeg meddelt Vestjysk Storkreds, at jeg ikke vil være at finde på stemmesedlen næste gang.

- Jeg skal erkende, det ikke har været nogen nem beslutning, da jeg har befundet mig godt med at være med i Folketinget, sagde Orla Østerby dengang til Dagbladet.

Han begrundede det blandt andet med, at det var alderen, der trykkede. 

- Jeg føler mig ikke udslidt, men jeg er jo ikke 25 år længere, sagde Orla Østerby, der er 66 år gammel.

Bor og lever i det vestjyske

Men nu vil Orla Østerby fra Lemvig altså alligevel blive i Folketinget. Begrundelsen for hans valg er vigtigheden af, at Midt- og Vestjylland er stærkt repræsenteret på Christiansborg.

- Jeg mærker til dagligt betydningen af, at jeg er et af få de folketingsmedlemmer, der rent faktisk bor og lever i det vestjyske, siger Orla Østerby.

Han bor i Bækmarksbro og var ved valget i 2015 opstillet i Struer og Lemvig-kredsene.

Siden har også Holstebro- og Skive-kredsene tilbudt Orla Østerby opstilling, hvilket giver ham en markant stærkere platform ved det kommende folketingsvalg.

Orla Østerby var halbestyrer i Lemvig, inden han gik mere seriøst ind i politik. Det kan du se mere op i indslaget herunder:

0:47
Når Søren Pape Poulsen skal være justitsminister får De Konservative brug for af indkalde en suppleant til Folketinget. Det bliver 64-årige Orla Østerby fra Bækmarksbro ved Lemvig.