Olsen Banden på Hjerl Hede

I 1971 flygtede Olsen Banden fra politiet i en rød togvogn. Den vogn er nu blev istandsat og kører fra i dag på Hjerl Hede.

De fleste har set Olsen Banden i Jylland. I den er Egon, Keld og Benny som sædvanligt i gang med et af deres store kup. På et tidspunkt i filmen kobler banden en rød togvogn fra en lille trolly.

Den røde togvogn købte Hjerl Hede i 1975 og i de næste ti år kørte den på hedens smalspor. Men i de sidste næste 30 år, har den stået og forfaldt. Lige indtil hedens smed Uffe Sckerl bestemte, at nu skulle den sættes i stand.

- Jamen det er en rigtig stor dag for os og for Hjerl Hede. Men også for mig selv, siger Uffe Sckerl, der har brugt det sidste år på at istandsætte vognen.

Fanklubben er begejstrede

Ved dagens indvielse var olsenbandenfanklub.dk også mødt frem. Det er en forholdsvis nystartet klub for fans af Olsen Banden. Til indvielsen havde klubben taget gaver med.  Et billede af vognen, signeret af Morten Grunwald.

- Det er en stor oplevelse. Man skal være Olsen Banden-fan eller smalsporsentusiast for det her. Men det er et stort øjeblik. Det er det, siger Rune Holm Clausen, der er bestyrelsesmedlem og pr- og eventansvarlig i olsenbandenfanklub.dk.

Vognen skal nu køre som en fast del af toget på Hjerl Hedes smalspor.