Nyt blad på gaden: Anders And i Klitmøller

Redaktøren i Dansk Donaldist-Forening er begejstret for, at verdens mest uheldige and er på tur i det jyske.

GPS´en er i stykker, og så havner Anders og nevøerne i Klitmøller på vej fra Aalborg til Skagen.
GPS´en er i stykker, og så havner Anders og nevøerne i Klitmøller på vej fra Aalborg til Skagen.
Foto: Disney

Så har man set det med.

Verdens mest kendte og uheldige and har været en tur forbi Klitmøller. 

Den nye udgave af Disneys Anders And & Co., der udkommer torsdag, har fået titlen Anders Besøger Vendsyssel, og på det danske eventyr kommer Anders And og hans tre nevøer også forbi surfernes paradis i Thy. 

- Det er rigtig sjovt, at vi nu kan gå i Anders Ands fodspor. For mig er der jo ikke ret langt til Klitmøller, siger Anders Christian Sivebæk fra Bedsted, der er redaktør i Dansk Donaldist-Forening. 

Retfærdigvis skal det siges, at Klitmøller spiller en mindre rolle i fortællingen om Anders Ands danske eventyr. Historien er, at Anders og nevøerne lander i Aalborg Lufthavn og lejer en bil for at køre til Skagen. Men da bilens gps er i stykker, kommer familien forbi Klitmøller, hvor man kan se kitesurferne i baggrunden.

- Når han nu alligevel var i området, kunne vi godt tænke os, at han på sit eventyr også kom til Klitmøller, siger Svend Skytte, direktør hos Egmont Publishing.

Hos den lokale Spar-købmand blev det nye blad hurtigt revet væk fra hylderne.

- Vi fik kun fire eksemplarer hjem. Vi forsøgte at få flere, men det kunne ikke lade sig gøre i dag. Når Klitmøller er med i Anders And, bliver det selvfølgelig revet væk, siger Hanne Wittrup fra Spar i Klitmøller.

Sigurd blev andeficeret

Det var en afstemning blandt læserne af Anders And, der afgjorde, at Anders And skulle en tur til Klitmøller og Nordjylland. Læserne kunne stemme mellem Vendsyssel, Sydfyn, Lolland Falster og Bornholm. 

Svend Skytte fortæller, at Anders And flere gange tidligere har været i Danmark, men det har som regel været på tur til hovedstaden.

- Vores læsere har spurgt, om han ikke også skulle ud til andre egne af landet, og i dag skyder vi gang i en ny konkurrence om, hvor han skal hen til næste år. Der kan man stemme om Sønderjylland, Djursland, Nordfyn, og Midt- og Vestsjælland, siger Svend Skytte.

Spørgsmålet er så, om de trofaste læsere vil synes, at turen til Danmark bryder for meget med det kendte univers med Andeby og Gåserød. Nej, siger Anders Christian Sivebæk.

- Joachim von And er jo også en globetrotter, der har været verden rundt for at tjene alle fantasillioner. Han har både været i Afrika og Australien, og så stammer han fra Skotland. Det at vi er globussen rundt, er ikke noget usædvanligt i forhold til Andeby. De har bare ikke været i Danmark så tit, siger han.

Der har også været andre eksempler på, at bladene går utraditonelle veje - for eksempel har kendte danskere fået lov til at spille en rolle. Anders And har tidligere mødt dronningen og statsministeren, ligesom personer som Sigurd Barret og Thomas Blachman er blevet andeficeret.

Sigurd Barret, der stammer fra Viborg, skrev i 2013 historien til Den gyldne Trompet - en udgivelse der hurtigt blev udsolgt.

1:14
Interview med Anders Christian Sivebæk, redaktør i Dansk Donaldist-Forening.

 

Forsiden på den nye udgave af Anders And & Co.
Forsiden på den nye udgave af Anders And & Co.
Foto: Disney
1:55