Nye veje forvirrer bilister

En ny slags striber på vejene skal sikre større sikkerhed for bl.a. cyklister. Men hos bilisterne skaber de nye veje stor forvirring.

De nye "to-minus-en-veje" volder store problemer for bilisterne.
De nye "to-minus-en-veje" volder store problemer for bilisterne.
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Flere af landsdelens kommuner har lavet "to-minus-en-veje", hvor der reelt kun er ét spor til biler (se billedet).

Men bilisterne aner ikke, hvordan de skal håndtere de nye striber på vejen. Det konstaterer Midt- og Vestjyllands politi.

- Man kører lidt efter, hvad man har lært i skolebogen. Altså at man skal ligge længst til højre., og det skal man jo ikke gøre på en to-minus-en vej. Der skal man køre ude i midten, lyder det fra vicepolitiinspektør, Henrik Glintborg.

Formålet med den nye type vej er at skabe en mere sikker trafik for de bløde trafikanter - altså fodgængere, cyklister og knallertkørere. Men langs en "to-minus-en-vej" i Kjellerup er naboerne langt fra tilfredse.

- De kører ikke ude midt på, som de skal, når der ikke er nogen modkørende biler. Det er blevet farligere for os at gå ud, siden den nye vej er blevet lavet, forklarer det fra Niels Kristian Christensen.

Vejene er nu afprøvet på Mors og i både Herning og Silkeborg Kommuner. Og i sidstnævnte er de så glade for de nye veje, at de har planer om endnu flere af samme slags.

Silkeborg Kommune har sat skilte op, der skal hjælpe bilisterne til at forstår vejstriberne og huske, at fartgrænsen er begrænset til 60 km/t.