Ny teknologi på plejecenter

En gruppe ældre på plejecenter i Struer har været testpersoner for nyt it-system - med stor succes.

Udvalgte beboere på plejecentret Bøgelund i Struer har været med til at udvikle et nyt it-system, som via en teknologisk skærm skal gøre hverdagen lettere for dem selv, for plejepersonalet og for de pårørende.

Via internetopkobling på internettet kan de pårørende følge med i hvad der sker omkring den ældre, de kan selv bestille mad, når de er på besøg, og de kan kommunikere direkte med både beboere og personalet.

- Vi forventer at kunne lette personalet for et par ture frem og tilbage mellem kontoret og den enkelte beboer. Den daglige kontakt med de pårørende bliver nemmere, og vi bliver lettet for nogle administrative byrder, siger funktionsleder på Bøgelund, Bente Møldrup Andersen til Dagbladet Holstebro

Forsøget har vist så gode resultater, at skærmene nu findes i alle 40 lejligheder på Bøgelund, og Socialudvalget i Struer Kommune har netop bevilget 128.000 kroner til projektet.

Firmaet bag skærmene er CIM-interconn fra CIM-gruppen, og de har udviklet it-systemet specielt med henblik på salg til plejehjem og institutioner over hele landet.