Ny stor investering fra EnergiMidt

EnergiMidt har købt fire vindmøller og en solcellepark.

Energi_Midt.jpg

Det midtjyske energiselskab kan nu tilføje fire vindmøller og en solcellepark til listen over vedvarende energikøb.De fire vindmøller er 3 MegaWatt vindmøller, som er en del af en vindmøllepark i Døstrup i nærheden af Holstebro. Den anden nye investering er en solcellepark, som ligger i Syditalien.

- Vi har som energiselskab stor fokus på øget anvendelse af vedvarende energi og på det stigende behov for produktion af CO2-fri strøm, fortæller Mikkel Abildtrup, der er chef for Vedvarende Energi hos EnergiMidt.

Strøm til 9.000 familier

Sidste år investerede EnergiMidt i en solcellepark i Sypspanien, og med de to nye investeringer har de nu en produktionskapacitet på 20 MW, hvilket betyder, at energiselskabet årligt producerer strøm, der svarer til forbruget for omkring 9.000 familier.

Lider ikke af udlængsel

På trods af endnu en investering i en solcellepark langt fra Danmark, forsikrer virksomheden i en pressemeddelse om, at hovedaktiviteten stadig er koncentreret i Jylland.

- På nogle områder – specielt indenfor solenergi - er de længere fremme i udlandet, og så kan det være både relevant og rentabelt for os at handle internationalt.  I andre sammenhænge skal vi så ikke længere væk end til Hobro, hvor det blæser rigeligt til at kunne få en rigtig god forretning ud af 4 store vindmøller, siger Mikkel Abildtrup.