Ny måling: Søren Pape er den mest populære minister

Søren Pape Poulsen har vippet Inger Støjberg af pinden som den mest populære minister i regeringen

Søren Pape Poulsen
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Det har ikke altid været let at være Søren Pape Poulsen, siden han for snart tre år siden skiftede posten som borgmester i Viborg Kommune ud med tjansen som formand for Folketingets mindste parti Det Konservative Folkeparti.

Men nu viser en ny måling, som YouGov har lavet for MetroXpress, at Justitsministeren er den mest populære i regeringen. I målingen har han overhalet Inger Støjberg, der tidligere var topscorer.

- Jeg er ikke kommet sovende til det her, og det har været nogle hårde år. Det tager tid at bygge en position op, og det har jeg hele tiden været meget bevidst om. Jeg har skullet lægge øre til meget, men nu kan vi håbe, at det begynder at gå bedre, siger Søren Pape Poulsen til Metroxpress.

Kommentator: Det klælder ham at være Justitsminister

Ifølge politisk kommentator Søs Marie Serup, er det lykkedes for Søren Pape Poulsen at få den perfekte ministerpost i regeringen.

- I lang tid har vi jo klandret ham for at være 'borgmesteren fra Viborg' Det betragtede man ikke som at være tungt nok til at være partileder. Men nu sidder han et sted, hvor det klæder ham at være. Han er en jovial, rund type, som siger tingene på en meget folkelig og værdimæssig måde, siger hun til Metroxpress.

Flere ministre fra Liberal Alliance får en bundplacering i målingen. Ud af de 22 ministre er Thyra Frank, Ole Birk Olesen og Anders Samuelsen nederst.