Ny fodboldboss: Vi vil ikke kun være et landshold for dem på Østerbro

DBU’s nye fodbolddirektør glæder sig til landskampen i Herning. For ham er det vigtigt, at DBU og spillerne ovenpå konflikten rækker hånden ud til fansene. 

Hvis du har indløst billet til landskampen mod Østrig på MCH Arena tirsdag aften, kan du godt begynde at glæde dig. For ifølge DBU’s fodbolddirektør, Peter Møller, er der en særlig oplevelse i vente.

- Ovenpå konflikten opfatter mange DBU som nogle klaphatte, og spillerne er grådige og griske. Sådan er billedet lige nu af parterne. Vi er nødt til at række hånden ud. Jeg har allerede snakket med spillerne, og jeg fornemmer virkelig, at de har noget, de gerne vil vise. De vil gerne vise befolkningen, hvor glade de er for at spille på landsholdet.

Den tidligere studievært, der selv har en lang fodboldkarriere bag sig, også på det danske landshold, ser sig selv som brobyggeren imellem DBU-toppen og spillerne efter konflikten.

- Det er min allervigtigste opgave lige nu. Vi skal have ro på. Vi skal have genskabt tilliden imellem DBU og spillerne, siger Peter Møller til videopodcasten Fodboldfamilien fra TV MIDTVEST.

Vi skal tæt på fansene

Men så vil den tidligere angriber, der selv står noteret for fem mål i nationaldragten, også gerne bringe landsholdet tættere på befolkningen.

- Jeg tror, det har været meget sundt for mig at have været væk fra fodboldverdenen i 12 år. For så finder man ud af, når man snakker med almindelige danskere, hvad fodbold og landsholdet betyder for dem. Min opgave og spillernes opgave bliver at vise danskerne, at vi har et sympatisk landshold, som alle bakker op omkring. Vi skal være tættere på vores fans, og det bakker spillerne heldigvis op om, siger Peter Møller på en diset formiddag i Vildbjerg, hvor landsholdet har trænet i denne uge. 

For fodbolddirektøren er det vigtigt, at landsholdet er hele landets hold. Derfor glæder det ham også, at overvære en træning i Vildbjerg.

- Jeg synes, det er ekstremt vigtigt, at vi viser over for alle danskere, at vi er et omfavnende landshold, der ikke kun er for dem, der bor tæt på Østerbro. Derfor er det vigtigt, at vi kommer ud i landet og spiller landskampe som nu på tirsdag i Herning, fortæller Peter Møller.

Vi skal med til alle slutrunder

Hans største højdepunkt i sin egen landsholdskarriere var VM i 1998, hvor han bl.a. scorede i Danmarks sejr over Nigeria. Og han er sikker på, at det nuværende landshold vil give danskerne mange flere og store oplevelser.

 -  Vi har et suverænt landshold. Et fantastisk landshold i øjeblikket. Der er desværre ingen i hele fodbolddanmark, der har snakket om det på det seneste, for der har det kun handlet om dumme DBU, sure spillere og så videre. Men nu skal alle os, der elsker fodbold, glæde os over, at vi har et landshold med så meget potentiale. Det vil være dumt ikke at have en ambition om, at vi skal med til alle slutrunder, for så godt et hold har vi. Om der ligefrem kommer et nyt EM 92, det bliver selvfølgelig svært. Men vi skal tro på det og drømme om det, understreger 46-årige Peter Møller. 

Se og hør videopodcasten fra Fodboldfamilien med Peter Møller herunder: 

 

Tidligere studievært og fodboldspiller, Peter Møller, vil have landsholdet tættere på folket. Fodbold kan samle folk på kryds og tværs, og der skal landsholdet gå forrest, mener DBUs nye fodbolddirektør.