Ny ambulancestation klar: - Håber på at forbedre responstiden

En ny fremskudt ambulancestation er åbnet i Vinderup ved Holstebro. Ambitionen er at dække landsdelen bedre med hurtige ambulanceudrykninger, når der er brug for det.

Ambulance, Region Nordjylland 2
Foto: Arkiv

Hastighed er altafgørende i situationer, hvor der er brug for en ambulance.

Derfor udvider Region Midtjylland antallet af fremskudte placeringer til regionens ambulancer, så det nu også er muligt for beredskabet at overnatte i Vinderup ved Holstebro.

Tiltaget skal styrke dækningen i lokalområdet, så ambulancer kan nå hurtigere frem, når det er nødvendigt.

- Vi følger løbende responstiderne og justerer det præhospitale setup, når vi kan se at der er en mulighed for at styrke den akutte indsats, siger Henrik Gottlieb Hansen, formand for hospitalsudvalget i Region Midtjylland, i en pressemeddelelse.

- Med den nye fremskudte placering, håber vi at kunne forbedre responstiderne i området.

Ambulancer skal være på forkant

Der findes allerede en række fremskudte placeringer til Region Midtjyllands 66 ambulancer. Her i landsdelen gælder det Videbæk, Ulfborg og Karup. I alt er der syv fremskudte placeringer i regionen.

Her kører ambulancerne ud og holder som forposter, når de ikke skal bruges andre steder for at kunne nå ud til patienter i tide.

- Det er et logistisk puslespil at sikre den bedst mulige udnyttelse af ambulancekapaciteten. Derfor følger vores medarbejdere hele tiden med i, hvordan ambulancerne bevæger sig rundt i regionen, siger vagtcentralleder for Akut Medicinsk Koordinering i Region Midtjylland, Kurt Kongerslev.

- Hvis det sker, at alle ambulancer i ét geografisk område kommer på opgaver, prøver vi at dække af ved at flytte andre ambulancer frem mod området. Den nye fremskudte placering i Vinderup giver bedre mulighed for at optimere dækningen i området, også selvom der samlet set ikke er kommet flere ambulancer til, lyder det.

Tiltaget i Vinderup er trådt i kraft, mens der også er åbnet en ny fremskudt ambulanceposition i Ryomgård på Djursland.