Arbejder i en biograf: Nu har hun vundet en stor fotopris

Et billede af en 12-årig pige fra Viborg har nu givet fotografen sin første pris.

Janie Salskov med sin pris og billeder, som hun har vundet den for.
Janie Salskov med sin pris og billeder, som hun har vundet den for.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Janie Salskov fra Viborg var på arbejde i en biograf, da hun spottede en helt almindelig 12-årig pige, som hun så noget helt særligt i.  

Udover sit arbejde i biografen tager Janie Salskov også billeder, og hun vidste med det samme, at hun gerne ville fotografere pigen.

- Jeg kunne ikke få øjnene fra hende, og jeg sagde til hendes forældre, at deres datter bare var fantastisk. Jeg kunne se et eller andet. Så jeg spurgte, om jeg måtte fotografere hende, fortæller hun.

Det fik hun lov til, og nu er et af billederne blevet kåret som årets bedste sort-hvid-billede ved en stor fotokonkurrence i London, som organisationen The Societies of Photographers står bag. Det er en af deres mest prestigefyldte priser.

- Jeg kan ikke beskrive det. Det er det vigtigste i min karriere indtil nu. Det er meget stort, siger den glade hobbyfotograf.

Anna Frej Laursen er begejstret for billedets succes.
Anna Frej Laursen er begejstret for billedets succes.
Foto: Svend-Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST

Overvældet model

Modellen med fregnerne hedder Anna Frej Laursen, og hun er også begejstret for fotografens succes.

- Jeg synes, det er virkelig fedt. Hun kan gøre så meget godt ved det. Hun kan gøre det så pænt, siger den begejstrede pige om fotografens evner.

Prisen er den første, Janie Salskov nogensinde har vundet, men hun håber på at vinde endnu flere i fremtiden. Hun har dog ikke tænkt sig at sige sit arbejde i biografen op, for hendes drøm er ikke, at hun vil leve af at fotografere.

- Lige nu vil jeg gerne beholde det som en hobby, så jeg kan leve de opgaver, som jeg virkelig gerne vil og brænder for. Jeg tror, det er vigtigt for mig, at passionen er der, slår hun fast.

2:16