"Nok er nok - den sten skal væk!"

Kongen af Tour de France anno 1996 hyldes med en hyldestplade på Torvet i Herning, men nye dopingafsløringer giver nyt liv til skeptikere, som kræver pladen fjernet.

19voFlisedebat.jpg

Diskussionen har været oppe før, og nu er den her igen. Skal Bjarne Riis' hyldestplade på Torvet i Herning væk eller ej?

Årsagen til spørgsmålet er den dopingrapport, Anti Doping Danmark offentliggjorde tirsdag. Den bragte nye afsløringer om Bjarne Riis' dopingforbindelser - blandt andet at han som holdejer og sportsdirektør udmærket var bekendt med cykelrytternes dopingmisbrug.

- Bjarne Riis har erkendt, at han [...] var vidende om, at Tyler Hamilton samarbejdede med Fuentes om brug af bloddoping, står der i rapporten.

Desuden konkluderes det, at Bjarne Riis vidste, at andre ryttere end Hamilton brugte doping. Du kan læse hele rapporten her

.

Væk med stenen

Indrømmelserne får ingen juridiske konsekvenser grundet forældelsesfristen, som er på otte år - men i Herning diskuteres det lige nu, om de nyeste afsløringer alligevel skal have den konsekvens, at hyldestpladen på Torvet i Herning skal væk.

- En ting er, at han som alle andre vandt med den bedste doping i 96, men nu hvor det også viser sig, at han er hovedmanden bag dopingen blandt sine ryttere og vidste alt. Han er fyldt med lort og er blevet mangemillionær på en kæmpe løgn. NOK ER NOK - den sten skal væk i mine øjne, skriver Daniel Kristensen på Herning Folkeblads Facebook-side, hvor debatten er i fuld gang. ¨

Kørte på samme vilkår

I maj 2007 indrømmede Bjarne Riis for første gang at have brugt doping. Dengang sagde borgmester i Herning Lars Krarup (V), at han ikke vil være med til at fjerne stenen. Og umiddelbart efter gav kommunens økonomiudvalg ham ret i den betragtning, da udvalget havde sagen på dagsordenen.

- Udvalget tager afstand fra brug af doping, men mener, at Bjarne Riis kørte på samme vilkår som de andre cykelryttere gjorde og ser derfor ingen grund til at fjerne flisen, var meldingen dengang.

Men hvad mener du? Skal man hylde en snyder - eller kørte alle på lige vilkår? Deltag i debatten under artiklen.

0:55