Niqab-plakater er volapyk

En valgplakat med et billede af en kvinde klædt i niqab har skabt stor forvirring i Tjørring.

Forvirringen har været stor efter valgplakater med en niqabklædt kvinde og en tekst skrevet på arabisk er hængt op i lygtepæle i Tjørring. Først skrev AOH.dk, at teksten på plakaten betød "Din stemme er blot en joke". Siden har TV MIDTVEST haft forskere i arabisk på Aarhus Universitet til at nærstudere teksten.

- Sætningen giver ikke mening, ordstillingen er helt forkert. Men hvis sætningen skal oversættes, så står der noget lignende `dette er bare en joke´.", fortæller Johanne Louise Virenfeldt Christiansen, Ph.D-studerende ved institut for Kultur og Samfund på Aarhus Universitet til TV MIDTVEST.

Politiker: Får ingen betydning

Den lokale byrådskandidat Reza Saadi fra Socialdemokraterne sagde tidligere torsdag, at han synes, plakaten var i orden, fordi vi lever i et demokrati med ytringsfrihed. Det garvede radikale byrådsmedlem, Johs. Poulsen, mener heller ikke, plakaten skader nogen eller noget i valgkampen, der er inde i sin afsluttende fase.

- Den betyder ingenting, og den får ikke nogen betydning for en valgkamp. Netop fordi den ikke spiller med på nogen form for demokratiske præmisser, siger Johs Poulsen, der er formand for Kultur og Fritids-udvalget i Herning Kommune.