Ni dømt i stor hashsag

Ni personer fik domme på mellem 10 måneder og et år og fire måneder for omfattende hashhandel og udbringning af hash.

Ni unge fik dom i dag. Har blandt andet leveret hash til uddannelsesinstitutioner.
Ni unge fik dom i dag. Har blandt andet leveret hash til uddannelsesinstitutioner.

Alle ni tiltalte blev dømt, da retten i Herning onsdag afsagde dom i en større Hashsag. De dømte er mellem 19 og 23 år. Tre mænd fik alle et år og fire måneders fængsel.

De seks andre blev alle idømt 10 måneders fængsel.

De dømte har solgt knap 25 kilo hash fra hashklubber i Bethaniasgade i Herning, Vestergade i Ikast og Storegade i Brande. Politiet har konfiskeret for i alt 405.000 kroner i sagen.

Leverede hash til studerende og skoler

Der ud over har de drevet omfattende udbringningsvirksomhed, hvor de har leveret hash til elever, studerende og lærlinge på en række uddannelsesinstitutioner i landsdelen. Udbringningen skete gennem kurérvirksomheden Marleys Express.

I følge politiet har hashandel relation til banden Black Army.

- Lokalpolitiet i Herning efterforskede med stor succes voldssagerne, røverisagerne og trusselssagerne i forbindelse med Black Army. Og i tilknytning der til kunne vi se, at der var en narkosag også. Den efterforskede vi så i central efterforskning, og der kunne vi under selve narkosagen se, at der var et kæmpe aftagermarked i forhold til det, sagde politiinspektør Ole Henriksen, Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST, da sagen begyndte for to uger siden.

 

2:06
En stor sag om hashhandel bliver i øjeblikket udrullet i retten i Herning. De tiltalte har relation til banden Black Army

Tre af de dømte modtog deres dom, mens de seks udbad sig betænkningstid med hensyn til eventuel anke.