Ni personer i retten for salg af knap 25 kilo hash

Det er lykkedes politiet at lamme handlen med hash i og omkring Herning. Lige nu kører en stor sag om organiseret hash-handel ved Retten i Herning.

Ni Midt- og Vestjyske mænd mellem 19 og 23 år med relation til banden Black Army blev i juli og august varetægtsfængslet. De er alle sigtet for at have solgt hash til en større kreds af personer i og omkring Herning, og i dag skal deres forsvarsadvokater forsøge at overbevise dommeren om deres uskyld.

- Det har foregået i et rigtig stort omfang, som er kommet bag på os. På de halvanden måned, som vi efterforskede dem, var der 13.000 korrespondancer mellem købere og sælgere, siger politiinspektør Ole Henriksen fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

Politiet mener, de ni sigtede siden januar sidste år har solgt store mængder hash fra et hus i Bethaniagade i Herning, på Vestergade i Ikast og på førstesalen i en lejlighed i Storegade i Brande. De har også tilbudt kurérservice kaldet Marleys Exspress, hvor de har kørt hash og skunk ud til køberne.  Politiet har sigtet dem for at sælge 24,3 kg. hash.

- På halvanden måned afdækkede vi over 300 personer, som købte narko hos de sigtede. De fleste har fået bøder, og vi kan se, at det var elever på uddannelsesinstitutioner, og det var lærlinge og medarbejdere på virksomheder, der bestilte til levering på de steder, hvor de nu var, siger Ole Henriksen. 

Selvom retssagerne imod de ni sigtede endnu ikke er afgjort,  er Midt og Vestjyllands Politi godt tilfredse med den lange efterforskning, der startede med en række volds- og røverisager i løbet af foråret og sommeren 2015.

- Vi efterforskede med stor succes volds-, røveri- og trusselssagerne i forbindelse med Black Army, og der kunne vi se, at der også var handel med narko og et kæmpe aftagermarked, så jeg er meget tilfreds med, at vi på så kort tid fik afdækket et så stort problem, siger Ole Henriksen.

Retssagerne I Herning fortsætter igen på tirsdag, og anklagemyndigheden forventer, at der falder dom i sagen fredag d. 22. januar.   

Se indslag om varetægtfængslingerne i juli 2015 her:

Syv midt og vestjyske mænd blev i dag varetægtsfængslet for et omfattende hashsalg. De er alle sigtet for at have solgt hash til en større kreds af personer i og omkring Herning. Salget har stået på siden 1 januar i år.

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.