Nedlagt plejehjem får nyt liv

Et nedlagt plejehjem i Ydby, som kommunen ville rive ned, bliver nu i stedet til et bosted for autister med 40 nye arbejdspladser i byen

150907YdbyPlejehjem.jpg

Takket være Borgerforeningen i Ydby syd for Thisted kommer der nu nyt liv i byens gamle plejehjem, som kommunen ellers ville have revet ned.

I januar lukkede plejehjemmet, og kommunen havde på forhånd besluttet, at bygningerne skulle jævnes med jorden, fordi den ikke troede, nogle ville overtage dem.

Den plan var byens borgerforening dog ikke begejstrede for, og de begyndte derfor selv at gå på jagt efter en ny ejer til bygningen.

Et opslag på Facebook førte til over 30 henvendelser fra folk, der var interesserede i at flytte ind de tomme lokaler, og nu er det så besluttet, at bygningerne bliver til et bosted for autister.

40 nye arbejdspladser

Autismekonsulenterne, der har hovedsæde i Brøndby, driver i forvejen seks bosteder for autister rundt omkring på Sjælland. Nu vil de lave deres første bosted i Jylland.

Bostedet kommer til at have plads til 16 beboere, og vil skabe 40 nye arbejdspladser i Ydby.

- Vi har lige kigget på rammerne for et nyt bosted i København også. Har ville det koste os det tidobbelte, hvis vi skulle have bare halvt så meget plads, som vi får her i Ydby. Så det er meget dejligt, at vi kan få lov til at være her, siger Peder Dreyer, der er medejer af Autismekonsulenterne.

Autismekonsulenterne overtager det gamle plejehjem den 1. november, og planen er, at de første beboere kan flytte ind i begyndelsen af januar.

4:23
Et nedlagt plejehjem i Ydby i Thy har siden januar stået til nedrivning. Men en handlekraftig borgerforening valgte i stedet at udbyde plejehjemmet gratis på facebook.