Narkogæld udviklede sig til røveri

Politit måtte hele to gange lørdag eftermiddag rykke ud til røverier i landsdelen. Én gerningsmand er anholdt og en 22-årig er efterlyst.

100210_narko001.jpg

Både i Skive og i Herning måtte politiet lørdag eftermiddag rykke ud til røverier, hvor gerningsmanden på voldsom vis forsøgte at inddrive gæld.

Kort efter klokken 15 lørdag eftermiddag blev en 19-årig mand fra Skive udsat for et voldeligt røveri på Havnevej i Skive.

Her blev han passet op af en af sine bekendte, en 21-årig mand med adresse i Aarhus, der overfaldt den 19-årig i et forsøg på at få penge ud af ham.

- Gerningsmanden slog og sparkede den 19-årige mand og fik ham væltet omkuld. Herefter gennemsøgte han hans lommer og fandt en foldekniv, som han truede den 19-årige med, fortæller vagtchef Jens Claumarch fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Blev anholdt med ofrets foldekniv på sig

Den 21-årige gerningsmand forsøgte at få den 19-årige til at hæve tusind kroner til ham. Da dette ikke lykkedes stjal han i stedet ofrets mobiltelefon. Den 19-årige mand slog alarm til politiet tyve minutter efter røveriet.

- Og eftersom ofret jo kendte gerningsmanden, så kunne vi kort tid efter anholde ham på en anden adresse i Skive. Her var han i besiddelse af foldekniven, fortæller vagtchefen.

Den 21-årige mand skal i dag fremstilles i grundlovsforhør. Blandt andet fordi han i forvejen er kendt af politiet.

I Herning blev en 33-årig mand klokken 17.30 opsøgt på sin hjemadresse i Vestergade. Her truede en 22-årig mand med kniv sig til både et TV og en PlayStation.

- Også i dette tilfælde kender de to hinanden, og vi har derfor en navngivet mistænkt i den 22-årige mand, som vi nu har eftersøgt og forventer at passe op i løbet af søndagen, fortæller politiet. 

Opdateret 13.45: Den anholdte 21-årige blev ved et grundlovsforhør fængslet frem til den 17. juni. Han er sigtet for både vold og røveri, fortæller Midt- og Vestjyllands Politi.