Museum: Midtjysk ulv æder krondyr

En medarbejder fra Naturhistorisk Museum har fundet stærke beviser på, at en ulv lever ved Silkeborg, og at ulven lever af krondyr.

Der_er_naesten_spist_op.JPG

Naturhistorisk Museums ulveekspert Thomas Secher Jensen gik mandag på jagt efter ulvespor. I løbet af weekenden har der været flere observationer af en ulv syd for Silkeborg, og eksperten har nu fundet stærke beviser på, at det er en ulv der er på spil.

Thomas Secher Jensen har fundet massevis af spor der stærkt tyder på ulv, og har ligeledes fundet mængder af krondyrpels og resterne af en mavesæk, og i nærheden lå et totalt afpillet krondyrkadaver. Formentlig er dette det første bevis på, at ulven sagtens kan finde føde i den danske natur.

En naturlig plads i økosystemet

- Eftersom bestandene af krondyr og rådyr er meget store i det midtjyske, vil der være masser af føde til det fascinerende top-rovdyr. Ulven har en naturlig plads i økosystemet, men med de store tætheder af byttedyr vil ulven slet ikke kunne påvirke bestanden af hjortevildt, skriver Naturhistorisk Museum i en pressemeddelelse.

Naturhistorisk Museum har nu udtaget prøver til DNA-analyser, der kan medvirke til en sikker identifikation af ulven, ligesom rester af byttedyret er hjemtaget til aldersbestemmelse.

Se flere billeder herunder: