Mørkøv håber på en massespurt i Holstebro

Michael Mørkøv vil køre sin chance i dag, hvis årets første etape af Post Danmark Rundt ender i en massespurt. (FOTO: Jonna Helmin)

Rytterne i Post Danmark Rundt feltet blev mødt af regnvejr, da de stillede til start i Struer tirsdag formiddag.

Den våde start på den 25. udgave af Danmarks største cykelløb ændrer dog ikke på Michael Mørkøvs (Tinkoff-Saxo) ambitioner for etapen, der slutter i Holstebro tirsdag eftermiddag.

- Vi skal holde os til, og jeg vil forsøge mig i massespurten i dag. Samtidig skal vi også holde Christopher Juul fremme, da han forsøger at gå efter det samlede resultat, sagde han til Ritzau umiddelbart inden starten.

Hvis det lykkes for Michael Mørkøv at være først over stregen i dagens etape, vil sejren falde på et godt tidspunkt for den 30-årige rytter, der har kørt for Tinkoff-Saxo siden 2009.

Hans kontrakt med det russiske hold udløber nemlig efter sæsonen, så han skal forlænge aftalen eller finde en ny arbejdsgiver snart.

Det var dog ikke meget viden, som Michael Mørkøv ville dele ud af, inden etapen blev sat i gang. Han kunne dog bekræfte, at der er kontakt med en potentiel ny arbejdsgiver.

- Ja, og det er et hold på højeste niveau, sagde han.

Samme situation står holdkammeraten Matti Breschel, som fylder 31 år senere i august, i. Ligesom Mørkøv var han dog også tilbageholdende med informationen.

- Jeg har kontakt med andre hold, men det påvirker mig ikke. Jeg er rimelig rolig, sagde han inden starten, hvor han skal forsøge at køre spurten for netop Michael Mørkøv.

- Det er bare dejligt at komme hjem. Jeg er altid tændt og motiveret til at køre Post Danmark Rundt, så det er det, jeg fokuserer mest på, sagde Matti Breschel, som har et imponerende cv i det danske etapeløb, hvor det er blevet til syv etapesejre og 12 dage i gult.

/ritzau/