Mistanke om svinepest lukker slagteri i Herning

På grund af mistanke om svinepest har Danish Crowns svineslagteri i Herning været lukket siden kl.14 i dag. Det er endnu uklart, hvornår det genåbner.

Danish_Crown.jpg

Danish Crowns svineslagteri i Herning er i dag blevet lukket på grund af mistanke om svinepest, Det skriver Danish Crown i en pressemedelelse.

Fødevarestyrelsen har i dag 18. oktober klokken 14, midlertidigt lukket Danish Crowns slagteri i Herning. Lukningen sker på baggrund af mistanke om svinepest i en gris, som var sendt til slagtning. Grisen kom fra en besætning beliggende nordøst for Silkeborg.

Fødevarestyrelsen har efter at have besøgt besætningen og besluttet at opretholde mistanken. Slagteriet er lukket for i dag. Det er endnu uklart om slagteriet kan genåbne i morgen, og i hvilken grad det i så fald bliver.

- I øjeblikket arbejder vi på at få klarhed over under hvilke betingelser, der kan slagtes i morgen og hvilken produktion, der i øvrig kan produceres på slagteriet, siger Dennis Hansen, der er pressechef i Danish Crown. 

De foranstaltninger, som er truffet på slagteriet i Herning, er normal procedure ved mistanke om svinepest. 

11 måneder siden sidste alarm

Det er kun 11 måneder siden, at slagteriet i Herning senest måtte lukke ned på grund af mistanke om svinepest. Den gang viste det, sig at være falsk alarm. 

Svinepest er ikke farlig for mennesker. Der opstår jævnligt mistanke om svinepest i Danmark. Der har ikke været udbrud af svinepest i Danmark siden 1933.