To millioner skal hjælpe fyrede Vestas-medarbejdere

Fyrede Vestas-medarbejdere kan få hjælp til at finde et nyt job.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen.
Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

201 personer fik i oktober besked på, at de var fyret fra Vestas, men nu er der lys forude.

For selvom muligheden for at finde et nyt job på det lokale arbejdsmarked er varierende, så vil det for manges vedkommende kræve efteruddannelse. Og det skal de nu få hjælp til.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen uddeler derfor to millioner kroner fra varslingspuljerne til en særlig indsats.

- Her er der tale om en fyringsrunde, der kan få stor betydning for flere lokalområder. Det er vigtigt, at der bliver sat gang i en tidlig indsats. Med denne støtte fra varslingspuljerne håber jeg, at de fyrede bliver hjulpet videre og hurtigst muligt finder et andet job, siger han i en pressemeddelelse.

De 201 medarbejdere blev fyret fra afdelinger i Ringkøbing-Skjern, Favrskov og Aarhus kommuner, og de fratræder fra november 2018 til juni 2019.

Særligt tilfælde

Det er ikke lige til, at medarbejderne fra Vestas får hjælp fra varslingspuljerne. Virksomhendens fyringsrunde lever nemlig ikke op til kriterierne, men beskæftigelsesministeren har alligevel valgt at give dispensation.

Det kan ske, fordi mange af medarbejderne ikke har gode muligheder for at finde et nyt job i området.

- Jeg kan forstå, at der er tale om forskellige medarbejdergrupper – herunder mange ufaglærte – og udsigterne til lignende stillinger i området kan være mindre gode for flere af de fyrede medarbejdere. Derfor er der et ekstraordinært behov for, at der bliver sat gang i en tidlig indsats, så de kan få kompetencer inden for områder, hvor der mangler arbejdskraft, siger Troels Lund Poulsen.

Indsatsen bliver påbegyndt inden udgangen af måneden.