Vestas skal spare penge: 400 står til at miste jobbet

Omkring 200 Vestas-ansatte i Danmark skal på udkig efter nyt job efter sparerunde.

Vestas gør klar til en sparerunde, hvor 400 ansatte står til at miste jobbet. Omkring 200 stillinger i Danmark bliver nedlagt, hvoraf de 80 vil være på Vestas' fabrik i Hammel.

quoteDet er et resultat af, at vi ser væksten være primært uden for de traditionelle vindmarkeder.

Anders Riis, pressechef i Vestas

Derudover vil de danske fyringer primært være kontoransatte, men det endelige tal afhænger af forhandlinger med fagforeninger. Det oplyser pressechef Anders Riis.

Vindmølleproducenten forklarer beslutningen med, at der er sket et skift i branchen, og at der nu er mere vækst i lande uden for Europa. Derfor er Vestas nødt til at justere omkostningerne, så bemandingen passer til, hvor meget der er at lave.

- Det er et resultat af, at vi ser væksten være primært uden for de traditionelle vindmarkeder - det vil sige især uden for Europa. Vi ser globalt stor efterspørgsel på vindenergi, og det er afgørende, at vi har det rigtige setup til at efterkomme den efterspørgsel, siger pressechef Anders Riis.

Vestas har 4000-5000 ansatte i Danmark og samlet 24.300 på verdensplan i 79 forskellige lande. Sparerunden svarer til et fald i medarbejderstaben på 1,6 procent.

Ud over Danmark vil de fleste af de øvrige stillinger blive nedlagt i lande i Nord- og Centraleuropa - herunder særligt Tyskland. Vestas forventer at kunne spare omkring 225 millioner kroner om året fra 2019.

/ritzau/