Midtjyder er mest gavmilde

En ny opgørelse viser, at midtjyderne smider langt flere penge i indsamlingsbøssen end københavnerne.

a8564d_indsamlernoedhjaelp.jpg

Folkekirkens Nødhjælp har lavet en opgørelse på baggrund af sidste års indsamling, og den sender midtjyderne helt i top som de mest gavmilde danskere. I 2014 gav de 2.92 kroner i gennemsnit per indbygger. Det var en hel krone mere end københavnerne, der i gennemsnit hostede op med 1.90 kroner per indbygger.

indsamlinggraf.jpg

I Region Midtjylland er det Holstebro og Silkeborg Kommune som fører an med hhv. 3,76 og 3,84 kroner samlet ind per indbygger.

Det kommer ikke bag på Flemming Møldrup, livsstilsekspert i DR1s ”Kender du typen", at midtjyderne er mere gavmilde end københavnerne:

- I hovedstaden bor mange i lejlighed, og vi kender ikke dem, der bor hverken oven på eller neden under. Hvis det ringer på døren, så åbner vi kun, hvis vi venter besøg, ellers tager vi dårligt nok dørtelefonen. Det alene er også med til at gøre det svært for de mange indsamlere, siger Flemming Møldrup.

I Midtjylland ser det helt anderledes ud. Her er husene ikke kun fladere, her er fælleskabet også større.

- Folk kender hinanden, og fællesskabet er mere udbredt. Mange ved sikkert flere dage i forvejen, at der er indsamling på søndag, og måske kender man endda flere, der skal ud at samle ind, siger Flemming Møldrup.

Om det stadig er midtjyderne, der viser sig fra deres mest generøse side, det bliver afgjort igen på søndag når over 20.000 frivlligere indsamlere fra Folkekirkens Nødhjælp samler ind over hele Danmark.

Folkekirkens Nødhjælp har haft landsindsamling siden 1999, og hvert eneste år viser danskerne stor opbakning. Sidste år blev der indsamlet 13 mio. kroner, og siden den første indsamling fandt sted, har danskerne smidt mere end 200 mio. kroner i bøsserne.