Marius om demonstration: Støtten betyder alt

Marius Youbi håber til det sidste, at han kan få lov til at blive i Danmark.

Marius Youbi
Foto: Poul Erik Sørensen, TV MIDTVEST

Omkring 300 personer var tirsdag eftermiddag samlet til demonstration i Herning til fordel for den 30-årige ingeniørstuderende Marius Youbi, der er tvunget til at forlade Danmark.

Flere politikere holdt tale ved demonstrationen - blandt andre Socialdemokraternes næstformand Mogens Jensen, der er valgt i Herning. 

Hovedpersoner selv var også til stede - og han var både rørt over og glad for opbakningen.

- Jeg har modtaget en masse opbakning fra folk, jeg ikke kender - blandt andet på Facebook. Men at se så mange mennesker i aften er det største, der er sket, siden det her startede, sagde Marius Youbi til TV MIDTVEST.

Den afrikanske ingeniørstuderende skal forlade Danmark, fordi han har arbejdet mere end tilladt som studerende fra et såkaldt tredjeland. Han har selv forklaret, at han troede, at de tilladte 15 timer om ugen var et gennemsnit, der kunne fordeles over hele året. Og da han havde betalt en bøde for at overtræde reglerne, troede han, at sagen var ude af verden.

Men det er den altså ikke - senest den 8. januar skal han være ude at landet. Myndighederne har hele vejen igennem afvist at kommentere sagen med henvisning til, at der er tale om en personsag.

Marius Youbis advokat har forgæves kæmpet for at få afgørelsen omstødt - men hovedpersonen selv, der under sit studie har scoret ene topkarakterer, har ikke helt opgivet håbet.

- Jeg håber til det allersidste, sagde han under demonstrationen. 

1:02
 

 

4:01
Se indslag fra demonstrationen her: