Mand dømt for grov mishandling

Den 36-årige Sasha Miletec blev onsdag idømt tre og et halvt års fængsel for at have mishandlet og indespærret en kvinde i flere måneder.

Gidsel_0.jpg

Hen over sommeren sidste år gennemlevede en 27-årig kvinde et sandt mareridt med mishandling og voldtægt i en ejendom i Fårvang nordøst for Silkeborg. Onsdag blev hendes plageånd, den 36-årige Sasha Miletic, ved Retten i Viborg idømt tre og et halvt års fængsel samt udvisning for bestandig for grov vold, frihedsberøvelse, ulovlig tvang og voldtægt. Desuden skal han betale en erstatning på 150.000 kroner til kvinden.

Mishandlet og indespærret

Fra 1. juni til kvinden blev befriet ved en politiaktion 28. september, fik hun jævnligt tæsk af manden på ejendommen i Fårvang. I de næsten fire måneder holdt han ofte et jagtgevær mod hendes hoved, truede med at overhælde hende med kogende vand og syre og truede med at skære hendes bryster af og halsen over på hende. Den 17. september eskalerede volden og ydmygelserne, da manden ud over at slå og sparke hende gjorde alvor af nogle af sin trusler og brændte hende flere steder på kroppen, før han bandt hende til et varmerør i kælderen i flere timer. Da han løsnede hende fra varmerøret, truede han med at opsøge hendes familie, hvis hun prøvede at stikke af.

- Jeg gør din familie noget først, fordi det skal du mærke, og så dig bagefter, sagde han blandt andet.

Helt grusomt blev det 27. september, da han lagde en pude over hovedet på kvinden, slog hende i hovedet med en kniv, skar hende flere steder på kroppen, brændte hende på armen og hånden med cigaretter og en loddekolbe. Desuden satte han en fod på hendes hoved, bankede det ned i gulvet og ydmygede hende på forskellig vis. Den 28. september endte kvindens mareridt, da en af hendes pårørende gik til politiet, der ved en aktion trængte ind på ejendommen og befriede hende. /ritzau/