To mænd kastede genstand mod en bil fra gangbro i Holstebro

Bilisten slap uskadt, men politiet ser med stor alvor på sagen og leder nu efter to indbrudstyve, der stak af på en scooter.

Det var fra denne bro, de to mænd kastede sparegrisen ned mod den 20-åriges bil. Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

En 20-årig mand fik sig fredag aften en stor forskrækkelse, da han kørte Ellebækvej i Holstebro. 

Da han nærmede sig en af de gangbroer, der går over Ellebækvej, så han en person stå oppe på broen, og kort efter kastede vedkommende en genstand ned mod bilen.

Læs også Videoforsøg: Så farligt er stenkast mod biler

Politiet har senere fastslået, at det drejede sig om en sparegris, der kort forinden var blevet stjålet under et indbrud på HC Lumbyesvej i Holstebro. Indbruddet skete klokken 22.07, og fire minutter senere blev sparegrisen kastet mod den 20-åriges bil.

Sparegrisen ramte bilen på siden, og der skete ikke noget med den 20-årige, men han var naturligvis noget rystet over episoden.

To mørkklædte mænd

- Det er en sag, vi tager meget alvorligt. Vi har tidligere set, hvor galt det kan gå, når der bliver kastet genstande ned mod kørende biler. Og selv om der her ikke var tale om en tung sten, kan man hurtigt miste herredømmet over bilen, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Anders Olesen.

Et vidne så to mørkklædte mænd, der efter indbruddet på HC Lumbyesvej stak af på en scooter, og vagtchefen er forholdsvis sikker på, at det også var dem, der kastede sparegrisen fra gangbroen.

Politiet betragter sagen som en overtrædelse af den paragraf i straffeloven, der handler om at forvolde fare for andres liv eller førlighed. Hvis nogen har set episoden eller har oplysninger om, hvem gerningsmændene kan være, vil ordensmagten gerne have et tip på telefon 114.

Læs også Daniels bil blev ramt af en genstand fra broen: En skræmmende oplevelse