Løkkes bilagsrod kan få konsekvenser

Den seneste tids mange historier om venstreformanden Lars Løkkes rod i regnskaberne, kan sagtens få konsekvenser for Venstres spidskandidater, vurderer valgkommentatorer

Tidligere statsminister, Lars Løkke Rasmussen, kan med sit bilagsrod have skræmt så mange venstre-vælgere væk, at det får konsekvenser for partiets spidskandidater til dagens kommunalvalg. Som for eksempel Ulla Tørnæs, der går efter borgmesterposten i Holstebro.

Det spår TV MIDTVESTs valgkommentator, Karin Gaardsted.

- Det får nogen betydning, vurderer hun.

- Især for de venstrestemmer, som er på kanten, de, som har tvivlet frem til i dag. Størst betydning i de store kommuner

Også TV MIDTVESTs anden valgkommentator, Esben Lunde Larsen, er spændt på om Løkke-sagerne smitter af på kommunalvalget.

- Men det bliver formentlig kun i de fire største kommuner, hvor der bor mange studerende og førstegangsvælgere, siger han og tilføjer:

- Det bliver endnu mere spændende at se, om Venstres tilbagegang på 10% ved sidste kommunalvalg i Lemvig, Struer og Holstebro (på grund af sygehus-sagen, red.) holder ved, eller om partiet kommer tilbage i de kommuner.