Limfjordshavne jubler over fremgang

Havnene i Nykøbing og Skive er tæt på at sætte rekord for modtagelsen af gods.

221012_Skib.jpg

Efter flere dårlige år ser Limfjordshavnene ud til at have vendt udviklingen.

Havnene i Skive og Nykøbing har i hvert fald allerede nu modtaget mere gods end sidste år.

Skive Havn er tæt på at slå rekorden på 130.000 tons gods fra 2000 - og i Nykøbing regner man med at slå rekorden på 85.000 tons fra 2008. Også Thisted og Thyborøn melder om fremgang.

Morsøs borgmester Lauge Larsen (A) glæder sig over udviklingen og forudser, at den vil fortsætte.

Erhvervshavnen har fortrinsret

- Vi forventer en stigende godsmængde de kommende år. EU vil gerne have en del af lastbiltrafikken over på coasterne. Samtidig ved vi, at trafikken nede i Europa er meget tæt især om sommeren, og derfor er der mange shippingfirmaer, der gerne vil bruge coasterne noget mere, siger Lauge Larsen til TV/MIDT-VEST.

Borgmesteren understreger, at søvejen er perfekt til transport af blandt andet foderstof og stykgods - og han glæder sig over, at Morsøs politikere har valgt rigtigt ved bevidst at satse på en aktiv erhvervshavn.

  - Vi ser flere byer, der sløjfer deres erhvervshavne og udelukkende bruger havnene til turisme. Det er skidt udvikling, synes jeg. Vi forsøger at blande kortene, men erhvervshavnen har fortrinsret, og det er der også stor opbakning til, siger Lauge Larsen.

 Interview med Morsøs borgmester Lauge Laursen:

 

2:08
De midt- og vestjyske erhvervshavne har for alvor fået vind i sejlene. flere steder taler man ligefrem om, at 2012 bliver det bedste år i mands minde.

2:28
Fremgang for Limfjordshavne - int. med Lauge Larsen