Leif Mikkelsen: Vi er meget føjelige og bøjelige

Landsformanden for Liberal Alliance gør op med det image, der de seneste uger har knyttet sig til det borgerlige parti.

Leif Mikkelsen mener, at Liberal Alliance har strakt sig langt for at få de borgerlige ender til at nå sammen i den blå blok.
Leif Mikkelsen mener, at Liberal Alliance har strakt sig langt for at få de borgerlige ender til at nå sammen i den blå blok.
Foto: Steen Brogaard

Fredag aften slog partileder for Liberal Alliance Anders Samuelsen fast, at partiet ikke rokker sig en millimeter fra det ultimative krav om 5 procents skattelettelse til alle.

Det har fået Dansk Folkeparti til at melde ud, at de er klar til at tage et valg, da man ikke vil gå til 2025-forhandlingerne med en pistol for panden – en melding, der får følgende kommentar fra LA’s landsformand:

- Nu har de (red. DF) jo gjort det ultimativt, at der ikke skal laves topskattelettelser, så jeg ved ikke rigtigt, hvem der sætter revolveren for hvis pande, siger Leif Mikkelsen til TV MIDTVEST.

Papes kritik fejes af bordet

Han har heller ikke meget til overs for Søren Papes kommentar lørdag om, at det er en grotesk scene, der lige nu udspiller sig i den borgerlige lejr: 

- Nu har De Konservative da bidraget godt i sagen om Eva Kjer Hansen. Jeg ved ikke, hvor skønt det var?
Så det med, at man står fast på nogle holdninger, det er vi vist ikke ene om, siger Leif Mikkelsen, og uddyber baggrunden for, hvorfor Liberal Alliance står så stejlt på lige netop de 5 procent.

- Nu skal man lige huske på, inden vi kommer alt for langt hen i det her, vi har jo gjort noget andet end det politiske partier, de plejer at gøre. Vi har givet os, inden vi sidder ved forhandlingsbordet, fordi vores politik er, at topskatten skal væk. Vi accepterer så, at der kun fjernes 5 procent af den, så der er 10 tilbage plus, at vi også er klar til at acceptere en finanslov, hvor de offentlige udgifter, de stiger, lodret imod vores politik. Vi har bare været ærlige og sige, jamen der går vores grænse.

Regeringsgrundlaget forpligter

Leif Mikkelsen påpeger også, at det med de 5 procent i topskattelettelse faktisk står i regeringsgrundlaget.

- Så derfor er det jo ikke engang noget, vi sidder og kræver nu. Det er sådan set noget, der er aftalt, da Lars Løkke skulle være statsminister. Så det skal sådan lige helt op i lyset.

Landsformanden mener, at partiet allerede har strakt sig langt for at få de borgerlige ender til at nå sammen i den blå blok.

- Der er i hvert fald mange elementer i den her politik, der ikke er i nærheden af Liberal Alliance, så vi er sådan set meget venlige og føjelige og bøjelige, og det er det der skal til at være signalet i stedet for at vi er ultimative, siger Leif Mikkelsen.

Burde I ikke have holdt forhandlingerne i mødelokalet?

- Vi forsøger bare at være et ærligt parti, der lægger kortene på bordet. Vi render ikke og skjuler en hel masse, og det kan godt være, det er uhørt og noget nyt, at et parti står fast på det, man siger, slutter Leif Mikkelsen.