Leif blev ugens vinder af Seernes Billeder

Leif Sundby Pedersen fra Videbæk vandt denne uges "Seernes Billeder" for sine skud af hornuglen fra en grusgrav i Ringkøbing-Skjern Kommune.

00:43

Leif Sundby Pedersen fra Videbæk har fået flotte billeder af en Hornugle med sine vildtkameraer. Video: Privatfoto

- Det var da fantastisk! Aj, hvor dejligt. Det bliver jeg da helt stolt over, udbryder Leif Sundby Pedersen, da han søndag eftermiddag får et opkald fra TV MIDTVEST om at han er ugens vinder af Seernes Billeder.

Han har fanget nogle flotte billeder af Europas største ugle, nemlig hornuglen. Hornuglen kan blive op til 70 cm lang og har et vingefang på op til 188 centimeter. Billederne er taget med et af flere vildtkameraer, som han har sat op i en grusgrav, fordi han her havde hørt uglen.

  Foto: Leif Sundby Pedersen

Går all-in på hornuglen

- Jeg har lige hentet mit sjette vildtkamera hjem fra et andet sted. Det skal også ud til grusgraven for nu går jeg all-in på uglen, forklarer Leif Sundby Pedersen, hvis næste projekt er at forsøge at lave live-tv af hornuglen.

- Det bliver en udfordring, for jeg mangler både strøm og net, men jeg har jo nogle vintermåneder foran mig til at finde ud af det i, siger han og understreger at han langtfra er sikker på, at opgaven vil lykkes. 

I øvrigt så både han og hans hustru søndag aften at der var to hornugler i grusgraven. Noget, han endnu ikke har kunnet dokumentere på sine optagelkser.

Håber også at få et skud af ulven

Leif Sundby Pedersen har brugt vildtkameraer i fire år og drømmer om, at også ulven en dag vil krydse et af kameraerne.

- Det er altid spændende at gå ud og tømme et vildtkamera og se, hvad der er kommet ind, forklarer han.

- Jeg interesserer mig for det, fordi når man har famile og børn har man ikke så meget tid til at komme ud i naturen længere. Så er det lidt nemmere det her. Og man får jo både lyden og okay billeder.

Seernes billeder - sådan gør du

Du kan nemt sende dine videoer til ind TV MIDTVEST, hvor de ender på hjemmesidens forside og samtidigt også kan komme med i vores nyhedsudsendelser.

Læs hvordan du gør her:
  1. Gå ind på vores forside eller www.tvmidtvest.dk/seernesbilleder.
  2. Vælg upload video eller billeder.
  3. Vælg filen på din telefon, tablet eller computer og udfyld dine oplysninger.
  4. Husk at skrive en beskrivelse af, hvad vi ser i videoen.
  5. Vælg indsend og vent til, at en moderator godkender din video. Så kan den ses på forsiden.