Europas største ugle fanget på video: - Det er stort

Leif Sundby Pedersen satsede og satte fem vildtkameraer op i en grusgrav, og på kun en uge gav det bonus.

Det var med sommerfugle i maven, at Leif Sundby Pedersen fra Videbæk i weekenden var ude at tjekke sine fem vildtkameraer, der var sat op i en grusgrav i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Men heldet var med ham. Kameraerne viste fine billeder af Europas største ugle, hornuglen, der som kan blive op til 70 cm lang og har et vingefang på 160-188 cm.

- Jeg har svært ved at få armene ned. Det er lidt stort og heldigt. Den vil gerne have en udkigspost, så jeg gik efter at sætte kameraer ved små forhøjninger, siger Leif Sundby Pedersen.

Ifølge Dansk Ornitologisk Forening var der i 2013 70 ynglende hornuglepar i Danmark.
Ifølge Dansk Ornitologisk Forening var der i 2013 70 ynglende hornuglepar i Danmark.
Foto: Leif Sundby Pedersen

Han var blevet kontaktet af ejeren af grusgraven, som havde hørt en ugle tude, og Leif fik derfor muligheden for at fange uglen på kamera.

Optagelser i kassen på en uge

Uglen kom så tæt på, at den også satte sig på et af kameraerne.

- Det er helt vildt, at det kun lykkes på en uge, for det var lidt en satsning. Det er ikke hver dag, man ser en ugle og slet ikke Europas største, så det er helt fantastisk, siger Leif Sundby Pedersen.

Han kan nu nærmest ikke vente til næste uge, hvor han igen skal ud og tjekke vildtkameraer.

Af hensyn til uglen og ejeren af grusgraven, vil Leif Sundby Pedersen ikke ud med, hvor uglen præcis er set. Men det er et sted i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Ifølge Dansk Ornitologisk Forening var der i 2013 70 ynglende hornuglepar i Danmark. Hornuglen vejer mellem to og fire kilo og er dermed ti gange tungere end Skovhornuglen.

Hornuglen kom helt tæt på Leif Sundby Pedersens fem vildtkameraer i en grusgrav i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Seernes billeder - sådan gør du