Lang ventetid på allergibehandling

Lider du af astma eller allergi, skal du væbne dig med tålmodighed, hvis du bor i Midt- og Vestjylland. Landsdelen har nogle af de længste ventetider i Danmark til udredning og behandling af allergi.

Hos Hospitalsenhed Midt, der dækker Viborg og Skive Sygehuse, skal en patient i gennemsnit vente 52 uger, før første møde med en læge.

Hos Hospitalsenhed Vest, der dækker Holstebro og Herning Sygehuse, er ventetiden endnu længere  Her skal man vente næsten to år - 95 uger - på en undersøgelse

Til sammenligning er ventetiden på Universitetshospitalet i Aarhus 23 uger, og 10 uger på Hospitalet i Horsens.

- For den enkelte patient betyder det, at de skal gå i årevis med en sygdom, de ikke kan forholde sig til og ikke kan mestre. For de ved ikke, hvad det er, de ikke kan tåle, siger Thorkild Kjær, der er direktør for Astma-Allergi Danmark.

Svært at leve op til nye krav

Regeringen har besluttet, at alle astma- og allergipatienter fra den 1. september højst må stå på venteliste i otte uger, inden de skal tilbydes behandling.

Det betyder, at man på Hospitalsenhed Midt skal ned på en syvendedel af den nuværende ventetid, mens man på Hospitalsenhed Vest skal helt ned på en tolvtedel af den nuværende ventetid.

Cheflægerne i begge hospitalsenheder erkender dog, at det er urealistisk, at leve op til Regeringens beslutning.

- Det er i hvert fald en meget vanskelig opgave. Nu har vi lagt en plan, og den følger vi, men målet er helt klart at leve op til det, siger Christian Møller-Nielsen, der er cheflæge på Hospitalsenhed Midt.