Lang politijagt med 200 km/t stoppede med søm og punktering

Politiet måtte tage de sømagtige stop sticks i brug, da to mænd med 200 km/t skulle stoppes. Tre politikredse var involveret i jagten.

Det var stop sticks som de her, politiet sent torsdag aften måtte bruge til at stoppe den hasarderede kørsel.
Det var stop sticks som de her, politiet sent torsdag aften måtte bruge til at stoppe den hasarderede kørsel.
Foto: TV FYN

Politiet måtte torsdag aften op i fart, da to mænd tog flugten med op imod 200 km/t mellem Viborg og Randers. Det oplyser politiassistent Morten Panduro fra Lokalpolitiet i Viborg.

En patrulje spottede de to mænd - en 31-årig mand fra Randers og en 21-årig mand fra Kjellerup - i en bil på Vejlevej i Viborg. Politiet ville have dem til at stoppe, men det var den 31-årige bag rattet bestemt ikke interesseret i. Han drønede i stedet afsted i retning mod Randers med en hastighed på mellem 180 og 200 km/t.

Med assistance fra både Nordjyllands og Østjyllands Politi stoppede jagten mere end 20 minutter senere syd for Randers med stop stick. En slags søm, som politiet bruger til at standse flugtbilister.

Amfetamin i blodet - baseballbat og knojern i bilen

Efter jagten blev de anholdt, og den 31-årige, der kørte uden kørekort, havde amfetamin i blodet. I bilen fandt politiet desuden både et baseballbat og knojern. På grund af den vilde jagt vil flere overtrædelser af færdselsloven følge i sigtelsen.

- Det virker bestemt voldsomt. Det er rigtig mange kilometer, der er blevet kørt. Så er man godt nok vedholdende, siger Morten Panduro.

Begge personerne er igen blevet løsladt.