Landstræner glæder sig over muligt FCM-guld

Det er forfriskende, at samme hold ikke vinder mesterskabet hvert eneste år, mener landstræner Morten Olsen.

I Superligaen er FC Midtjylland på vej mod klubbens første DM-titel, og AaB er nærmeste forfølger. Et noget andet billede end tidligere år. Og stik mod de flestes forventninger forud for sæsonen, for det var som sædvanligt forventet, at FC København ville vinde mesterskabet. Men FCK halter lige nu otte point efter FCM.

- Det, tror jeg, at alle fodboldelskere og fodboldfans synes, er forfriskende. Måske bortset fra dem, som løber med det hele de fleste gange, siger landstræner Morten Olsen. Han tror ikke på, at det på den lange bane vil rykke ret meget ved magtbalancen i dansk fodbold, hvis FCM eller AaB vinder i år.

- Vi må konstatere, at det er pengene, der styrer, hvem der er bedst i de fleste tilfælde, siger Morten Olsen.

- Vi ser det også i Tyskland, hvor Bayern München henter et par spillere i Dortmund og gør modstanderen og konkurrenten dårligere. Det er markedskræfterne, der gør det. 

Landstræneren har svært ved at se billedet ændre sig.

- Det kan man ikke gøre noget ved. Jo, man kan rynke på næsen af det og sige; jamen det er egentlig en dårlig udvikling.

- Ellers skal du ind og skabe amerikanske tilstande, hvor man laver transfersystemet om, men det ser jeg ikke rigtigt ske i Europa, siger Olsen.

FC Midtjylland fører Superligaen med 39 point. AaB har 34, FCK har 31 og Brøndby 29. Der resterer 13 af 33 spillerunder. Ud af de seneste 10 mesterskaber har FC København vundet syv. Kun FC Nordsjælland i 2012, AaB i 2008 og Brøndby i 2005 har formået at vinde hver én DM-titel i løbet af de seneste 10 års FCK-dominans.

/ritzau/