Læreruddannelsen har mistet ansøgere

I Nørre Nissum og Skive oplever læreruddannelserne et fald i ansøgertallet for andet år i træk.

Færre har søgt ind på læreruddannelsen i år. Der er 20 % færre ansøgere på de midtjyske læreruddannelser end sidste år, ifølge tal fra VIA University College. Siden 2011 har ansøgertallet været faldende på de to læreruddannelser i landsdelen.

På læreruddannelsen i Nørre Nissum er der 37 % færre, der har valgt uddannelsen som sin første prioritet. I Skive har der været et fald på 32 % i ansøgere med uddannelsen som første prioritet.I alt har der i år været henholdsvis 95 og 134 personer, som har forsøgt at komme ind på læreruddannelserne i Nørre Nissum og Skive.

VIA: Faldet skyldes ny bekendtgørelse

På VIA University College mener man, at det skyldes den nye reforms skærpede adgangskrav. Som noget nyt er det kun ansøgere fra gymnasiet med et karaktergennemsnit på minimum syv, der kan blive optaget direkte på læreruddannelsen. Ved lavere karaktergennemsnit skal ansøgerne først vurderes til en optagelsessamtale.

- Politikernes mål med at skærpe adgangskravene til læreruddannelsen var jo netop at få sorteret en del ansøgere med lave karakterer fra og dermed få mere status ind i lærerfaget. Derfor vidste vi, at vi i år ville få færre ansøgninger end de tidligere år, siger Elsebeth Jensen, som er uddannelseschef for læreruddannelsen på VIA University College

Selvom de to seminariers fremtid tidligere har været diskuteret, mener Elsebeth Jensen ikke, at ét år med lavt ansøgertal er nok til at uddannelsesstederne er i fare for lukning.

Samlet set har VIA's læreruddannelser også fået 20 % færre ansøgninger på landsplan.

Eksternt link: Se ansøgertallene til VIA's uddannelser i 2013 her