Læge vil lokke læger til yderområderne

Det så længe ud til, at der fra første maj skulle mangle to læger i Skjern midtby. Men så fik Martin Aagaard, som er praktiserende læge, en god idé

Læge
Foto: Emilie Grav, TV MIDTVEST

Flere læger skal slå sig ned i yderområder og udsatte boligområder. Det er sundhedsministerens mål. Nu får ministeren hjælp til sin mission fra en læge i Borris. Martin Aagaard har nemlig fundet en model, der skal lokke læger til landsdelen.

- Mit største håb er, at man kan vedlige holde lægerne ud ved patienterne i stedet for at centralisere, fortæller Martin Aagaard, der er praktiserende læge ved Helsecenter Midt. 

Derfor købte han de to ydernumre, som ingen ellers ville have - og ansatte en læge som helt almindelig lønmodtager. 

- Så kan han få løn under sygdom, han kan få barnets første sygedag - og sådan nogle ting som normale praktiserende læger ikke kan. Er vi syge en dag, så har vi ingen indtægt, forklarer Martin Aagaard.

Samtidig slipper den kommende læge for administrative opgaver og for selv at købe ydernummer og praksis. Og dethar været afgørende for, at Jacob Søndergaard, der er læge, nu flytter familie og lægegerning fra Østjylland til Vestjylland.

- Fordelen er at jeg ikke skal investere noget økonomisk, og så kan jeg deltage i det projekt, Martin Aagaard har gang i, som vi tror er vejen frem - og som ser spændende ud, fortæller læge Jacob Søndergaard.

At Martin Aagaards kamp mod lægemanglen ser spændende ud, det mener de også i Region Midtjylland. For her har de længe kæmpet for at finde en løsning på netop det problem.

- Jeg håber, at det kan smitte af, så vi den vej kan få afhjulpet den lægemangel, som der ikke kan stilles spørgsmålstegn ved er, siger formanden for formanden for Sundhedskoordinationsudvalget i Region Midtjylland fra SF, Bente Nielsen.

Og selvom aftalen indtil videre kun gælder en enkelt læge, så mener Martin Aagaard selv, at der er potentiale til mere. 

- Hvis det er sådan at det viser sig at virke godt med den nye læge, så tror på det kan være løsningen på nogle af de problemer vi har set, fortæller Martin Aagaard.