Kystfiskere: Kvotekoncentrationen var løbet løbsk

De kystnære fiskere hilser politisk indgreb mod kvotekonger velkomment

Fiskeriet bliver mere mangfoldigt fremover lyder det fra næstformanden i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, Reinhardt Schmidt fra Thyborøn. Foto: Kim Kvist
Fiskeriet bliver mere mangfoldigt fremover lyder det fra næstformanden i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, Reinhardt Schmidt fra Thyborøn. Foto: Kim Kvist

- Koncentrationen af kvoter i dansk fiskeri var på vej til at løbe løbsk, hvis ikke det allerede var sket. Derfor hilser vi et politisk indgreb velkomment. 

Sådan lyder det fra næstformanden i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri, Reinhardt Schmidt fra Thyborøn.

Han mener det er på tide, at der bliver strammet op på reglerne om, hvor mange kvoter den enkelte fisker må eje.

Ikke efter bogen

- Vi har haft en fornemmelse af i fiskeriet, at det hele ikke har kørt efter bogen. Derfor synes jeg det er udmærket, at politikerne nu træder i karakter, og laver klare retningslinjer på området. 

I følge næstformanden vil det fremadrettet få stor betydning for mangfoldigheden i fiskeriet, at kvoterne ikke købes op blandt de lidt mindre og mellemstøre fiskefartøjer.

- Jeg tror alle vil få gavn af det. Vi vil se et øget fiskeri fra de lidt mellemstore både, samtidig med at vi naturligvis ikke kan undvære de helt store fartøjer. Dem skal der også være pladstil, siger Reinhardt Schmidt.

Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri har tidligere påpeget, at koncentrationen af fiskekvoter på få, store skibe, også ville få konsekvenser for de mindre danske fiskerihavne. 

Ikke monopol

- Det er vigtigt, ikke mindst for vores medlemmer, at de fortsat kan lande deres fisk i de mindre fiskerihavne. De havne har brug for omsætningen for at kunne eksistere. Den del har været under pres, fordi de store skibe kun anløber de største danske havne, siger Reinhardt Schmidt.

Han kalder det i det hele taget en god dag for dansk fiskeri og håber nu, at der falder ro på debatten og erhvervet.

- Det er aldrig godt for et erhverv, når der opstår monopollignende tilstande. Det er blevet afværget nu, og det må vi sige er godt for fiskeriet og for det danske samfund som helhed, slutter Reinhardt Schmidt fra Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri.