Kyllingen fra Tølløse bliver højskolelærer

Den tidligere professionelle cykelrytter Michael Rasmussen også kendt som "Kyllingen fra Tølløse" skal være højskolelærer på Hald Ege.

210710Michael_Rasmussen001.jpg

Cykelrytteren Michael Rasmussen, i folkemunde kaldet Kyllingen fra Tølløse, skal være lærer på Hald Ege Høj-, Fri- og Efterskole. Den pensionerede cykelrytter er tidligere verdensmester i mountainbike og har flere gange vundet bjergtrøjen i Tour de France. Nu skal han undervise efter- og højskoleelever på skolens mountainbikelinje. 

- Vi er glade for og stolte over at kunne præsentere Michael som Mountainbike-lærer på både efter- og højskolen,” siger skoledirektør Erik Junker i en pressemeddelelse.

Dopingfortid bekymrer ikke

Håbet er, at Michael Rasmussen kan rykke talentudviklingen på skolen op på et nyt niveau. Det bekymrer ikke skolens direktør, at Michael Rasmussen i 12 år af sin karriere benyttede sig af doping for at opnå sine resultater. 

- Vi har forholdt os til hans brug af doping, men omvendt vil jeg sige, at vi vil ansætte hele mennesker, og det har jeg det fint med. Ikke at han har gjort det, men det er jo lang tid siden. Hele mennesker har skrammer og sprækker, men så kommer man videre. Michael Rasmussen er tidligere verdensmester og bjergkonge, og hvis man skulle have en stor cykelprofil fra den tid, vil det være svært at finde en, der var helt ren, siger skoledirektør Erik Junker, til dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Michael Rasmussen selv glæder sig til at videregive sine erfaringer fra cykelsporten til eleverne på skolen. 

Jeg er taknemmelig for muligheden til, at videregive nogle af de mange gode erfaringer fra MTB-sporten jeg har til nogle unge, håbefulde og entusiastiske mennesker. Jeg ser et stort potentiale i Højskolen Hald Eges set-up, siger han.

Aftalen med Michael Rasmussen er foreløbig på to år. Han er blot af en række sportsprofiler, der underviser på skolen, Der også har håndboldspillerne Ann Grete Nørgaard og Rikke Skov og den tidligere fodboldspiller Steffen Højer blandt underviserne.