Kvinde skulle vente over et døgn på akut-operation

Sygehuset i Thisted har på grund af lægemangel opgivet flere specialer. Nu skal akutte patienter i stedet til sygehusene i Hjørring og Aalborg.

Britt Wentoff Amby fra Nors har en kronisk lidelse, der gør, at hun i gennemsnit er blevet opereret en gang hver 5. uge de sidste to år. Normalt foregår det på sygehuset i Thisted, men i denne uge skulle hun til Hjørring i Vendsyssel – 120 kilometer væk.  Selve operationen tager omkring et kvarter – men ventetiden denne gang endte på 25 timer.
- Jeg ankom fastende til sygehuset i Hjørring klokken 12.50 mandag, men klokken 22 får jeg afvide, at operationen er udskudt til tirsdag, forklarer Britt Wentoff Amby.

Først tirsdag klokken 14.00 blev Britt Wentoff Amby opereret.

Sygehusdirektør beklager
På grund af lægemangel er sygehuset i Thisted ikke gearet til at tage de patienter, der kommer fra Thy og Mors med akutte indlæggelser indenfor organkirurgi og gynækologi. De bliver i stedet sendt til Aalborg og Hjørring. Normalt får 90 % af patienterne på sygehuset i Hjørring behandling inden for en time. Men i begyndelsen af denne uge var der ekstraordinært travlt – og derfor måtte Britt Wentoff Amby vente 25 timer, før hun kom til.  Og det beklager den lægefaglige direktør for Regionshospitalet Nordjylland, Claus Brøckner Nielsen:

- Der kan være ekstreme spidsbelastede perioder, og vi selvfølgelig utroligt kede af, at det er gået ud over den her patient. Det er ikke godt nok at vente i 25 timer på en akut operation. Men vi gør vores bedste for, at det ikke sker – og ikke kommer til at ske igen.

quoteVi selvfølgelig utroligt kede af, at det er gået ud over den her patient. Det er ikke godt nok at vente i 25 timer på en akut operation. 

Claus Brøckner Nielsen, Lægefaglig direktør, Regionshospitalet Nordjylland

Kalder ekstra personale ind
Sygehusene i Aalborg og Hjørring har modtaget patienter fra Mors og Thy siden den 13. juni – i gennemsnit 3,5 patienter om dagen - og de har ansat ekstra mandskab. I begyndelsen af ugen, hvor Britt Wentoff Amby skulle opereres, kom der 11 patienter fra sygehuset i Thisted.

- Vi har efterfølgende lavet aftaler med personalet om, at når de kan se, at det ser voldsomt ud, så kan de kalde ekstra personale ind. Derfor håber vi, det her ikke kommer til at ske igen, forklarer Claus Brøckner Nielsen.

Alligevel overvejer Britt Wentoff Amby nu at flytte fra Nors, hvis det bliver en permanent ordning, at patienter fra sygehuset i Thisted skal sendes til Hjørring og Aalborg.