'Kvæler-leg' blandt unge - politiet slår alarm

Et fænomen, hvor børn og unge kvæler hinanden, til de besvimer, hitter i Silkeborg. Efter at have fået kendskab til to episoder slår politiet nu alarm.

Politi.dk vaebenskjold.jpg

Politiet i Silkeborg har fået kenskab til to episoder, hvor unge helt ned i sjetteklasse-alderen leger en meget farlig ’leg’. For at opnå en særlig rus tager de kvælertag på hinanden, til de besvimer.

I weekenden ringede først én bekymret mor til politiet og fortalte om, hvordan hendes søn, der går i 6. klasse, i sommerferien var blevet tvunget med i legen af en flok ældre børn fra 8.-9. klasse. Siden da har endnu en forælder kontaktet politiet og fortalt om en lignende episode for nylig. Tendensen bekymrer politiet.

- Vi ser meget alvorligt på det, for det kan være livsfarligt, når man tager halsgreb. Ingen ved, hvornår det er for meget, siger Bent Riber Nielsen, politikommissær hos lokalpolitiet i Silkeborg.

Politiet advarer kraftigt unge mod at hoppe med på det livsfarlige fænomen.

- Jeg ved, at når vi har voldssager, hvor der er taget kvælertag, så siger lægerne, at det er potentielt livsfarligt. Det kan virkelig gå helt galt, og det må bare ikke ske, siger Bent Riber Nielsen.

Gennem de senere år er flere unge rundt om i verden døde af den farlige leg. Politiet kommer derfor også med en opfordring til forældre.

- Vi bliver nødt til at advare mod det. Det er meget vigtigt, at forældre siger til deres børn, at de skal holde sig fra det, siger Bent Riber Nielsen.

Som et led i forebyggelsen har politiet nu allieret sig med SSP i Silkeborg.

1:59