Kun 22 fyret i Hospitalsenhed Vest

110 stillinger skulle nedlægges, men blot 22 medarbejdere fra Hospitalensenhed Vest har modtaget en fyreseddel. (arkivfoto)

travlhed-hospital,personale 150713_1.jpg

Region Midtjyllands sparerunde er omdiskuteret og kritiseret. Men kun 22 medarbejdere på Hospitalsenhedvest er direkte ramt og har fået en fyreseddel. Det skriver Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Hospitalsenhed Vest dækker over sygehusene i Herning, Holstebro og Lemvig samt sundhedscentrene i Tarm og Ringkøbing.

De lave antal fyringer skyldes også, at flere medarbejdere selv har valgt at sige stop.

- Vi ved, at afklarende samtaler allerede før sommerferien med flere medarbejdere har gjort det muligt at lave frivillige og individuelle aftaler, sådan at nogle eksempelvis valgte at benytte lejligheden til at gå på pension eller på deltid, lyder det i pressemeddelelsen.

Nu da perioden for partshøringer er slut, står det klart, at i alt 22 medarbejder har måttet modtage en opsigelse. Derudover har 22 medarbejdere fået ændret rammerne for deres ansættelse - de har altså fået ændrede arbejdsfunktioner, er blevet omplaceret til et andet hospital eller blevet sat ned i tid.

Både sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, læger, terapeuter, diætiser, lægesekretærer, bianalytikere, jordemødre og AC'ere er i gruppen af medarbejdere, der er direkte berørt af den store spareplan.