Krydser jernbanekryds ulovligt i Thisted

Stadig flere billister og fodgængere krydser jernbanekryds ulovligt i Thisted. Ifølge Banedanmark skyldes det, at togene i en periode har kørt langsommere.

19VOHurtigeTog.transfer001.jpg

I en periode har togene fra Thisted Station og to km ud ad strækningen kun kørt 40 km/t på grund af dårlige oversigtsforhold. Fra den 1. oktober er det slut. Bevoksningen er blevet beskåret, og der er sat fuld stop-tavler op, så togene igen kan køre med normal hastighed - 75 km/t. 

Nu står Banedanmark så med et nyt problem. Antallet af ulovlige sporkrydsere er steget i den periode, hvor hastigheden har været sat ned, lyder meldingen. Banedanmark oplyser, at det er særligt slemt på den del af strækningen, der løber parallelt med Hundborgvej ind til Thisted Station. Her bruger skolebørn og hundeluftere stadig den nedlagte overkørsel, og man har nu sat hegn og advarselsskilte op for at stoppe brugen.

Men også i overkørslerne, der er sikret med blinkanlæg, er der problemer. Her er det bilisterne, der tager chancen.

Udsætter sig selv og andre for livsfare

- I overkørslerne på vej ind mod Thisted har vi desværre tit set bilister krydse over, selv om blinksignalerne har været aktiveret. Jeg tror, at bilisterne har vænnet sig til, at toget kører langsomt på de sidste kilometer inden Thisted Station. Derfor falder mange for fristelsen til lige at smutte over, selv om de kan se, at toget er på vej, siger Jacob Teckemeier fra Teknisk Drift i Banedanmark.

Han advarer på det kraftigste imod at krydse jernbaneoverskæringerne ulovligt.

- De udsætter de sig selv, lokomotivføreren og togets passagerer for livsfare. Vi kan ikke advare nok imod at tage de her chancer.