Klavs Bruun udtager 14 spillere til EM - der blev ikke plads til Burgaard

På grund af mange skader har landstræneren dog valgt at lade to pladser stå åbne.

Louise Burgaard kommer ikke med til EM - med mindre landstræneren vælger at udtage hende til en af de to pladser, der står åbne. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen satte torsdag navn på 14 af de 16 spillere, der skal med til EM i Frankrig i december.

Læs også Burgaard er tilbage i topform: Jeg glæder mig til hver kamp

Set med lokale briller er det mest interessante måske, at der ikke blev plads til Herning-Ikasts Louise Burgaard. 

Efter en periode med flere skader nærmer den 26-årige højre back sig atter topformen, og hun havde håbet, at EM i Frankrig skulle blive hendes ottende slutrunde med landsholdet.

Klavs Bruun Jørgensen har også valgt at se bort fra Team Esbjergs højre back Line Jørgensen, men det hører med til historien, at landstræneren har ladet to pladser stå åbne. Håndboldforbundet oplyser ikke, hvornår der bliver sat navn på de sidste to spillere.

Småskavanker

- Vi har nogle udfordringer med lidt småskavanker, ligesom vi endnu ikke har lagt os fast på, om vi tager to højre fløje og to højre backs eller én højre fløj og tre højre backs med til Frankrig. Det bliver helt sikkert en af de to positioner, vi udtager en af de to ledige pladser til. Den anden plads bliver efter al sandsynlighed en yderligere bagspiller, og her er der flere navne i spil, siger Klavs Bruun Jørgensen i en pressemeddelelse.

Blandt de 14 navne, der er sikre på at komme med til EM, finder man tre midt- og vestjyske profiler: Stine Bodbolt fra Viborg HK, Sarah Iversen fra Herning-Ikast og Kristina Jørgensen fra Viborg HK.

Danmark møder Sverige, Serbien og Polen i den indledende pulje. Første kamp spilles 30. november.

Her er den foreløbige trup

Målvogtere: Sandra Toft (Team Esbjerg), Althea Reinhardt (Odense).
    
Stregspillere: Stine Bodholt (Viborg), Kathrine Heindahl (Odense), Sarah Iversen (Herning-Ikast).
    
Fløjspillere: Fie Woller (Bietigheim), Lærke Nolsøe (Nykøbing Falster), Trine Østergaard (Odense).
    
Bagspillere: Anne Mette Hansen (Györ), Kristina Jørgensen (Viborg), Mie Højlund (Odense), Nadia Offendal (Odense), Mette Tranborg (Odense), Anne Cecilie la Cour (København).
    
 

Læs også Stærk Burgaard sørger for endnu en Silkeborg-skuffelse