Karup ramt af to hjemmerøverier

Inden for et enkelt døgn blev to mænd fra Karup offer for hvert deres hjemmerøveri.

Ny politibil,udrykning 150713_0.jpg

Karup har i weekenden været ramt af to hjemmerøverier. Det seneste fandt ifølge politiet sted natten til mandag.

- En 57-årig mand, der bor i en beskyttet bolig ved Karup, oplevede at lyset gik. Derfor ville han gå ud i et skur ved huset for at få det tændt igen. Men da han åbnede døren, stod en mand klar og truede ham med en pistollignende genstand, forklarer politikommissær ved Viborg lokalpoliti, Henrik Thomassen.

Den 57-årige mand blev presset tilbage i sin bolig, hvor han blev truet til at udlevere sine penge. Dem havde den 57-årige ingen af, og røveren måtte derfor forlade stedet tomhændet.

Sneg sig ind til sovende offer

Det mislykkede røveri hos den 57-årige mand er ikke weekendens eneste. Natten forinden blev en 79-årig mand, der også bor i Karup, udsat for et lignende hjemmerøveri på sit plejehjem.

- Den ældre mand lå i sin seng og sov, da der ved to-tiden pludselig stod en mand og lyste ham i ansigtet. Han krævede at få udleveret offerets penge og slap afsted med 500 kr., forklarer Henrik Thomassen.

Den 79-årige mand blev efterfølgende kørt på hospitalet for at få undersøgt nogle hovedskader. Ifølge politiet er han ikke kommet slemt til skade.

Ung mand anholdt

Politiet tog natten til mandag en ung mand fra lokalområdet med på stationen. Han er nu anholdt - mistænkt for at stå bag røverierne.

- Vi mødte en knallertfører i området, som ikke ville standse. Det er ham, vi nu formoder, der står bag. Dels fordi, han befandt sig i området, og dels fordi, mandens signalement passer på røveren.

Politiet har kendskab til den anholdte fra tidligere sager, men vil ikke oplyse hvordan.

TV MIDTVEST følger sagen i løbet af dagen. Se seneste nyt i aftenens nyhedsudsendelser.