Kæmpe havneudvidelse i fare

Den planlagte havneudvidelse af Hanstholm Havn kan være i fare efter den første licitation. Prisen på første etape af udvidelsen blev langt højere end forventet.

Resultatet af licitationen til første etape af udvidelsen af Hanstholm Havn kommer noget bag på direktøren af havnen. De havde forventet en pris på ca. 500 millioner kroner, men det billigste bud i licitationen er på 875 millioner kroner.

- Resultatet af licitationen er både overraskende og særdeles uheldigt. Vi må konstatere, at vi står i en ny situation, og vi må se på, hvilke muligheder vi reelt har, siger Birgitte Juhl, der er direktør for Hanstholm Havn.

Tidsplan forskydes

Ifølge den oprindelige plan skulle kontrakten med entreprenører være på plads senest i november 2013, og byggeriet skulle begynde umiddelbart derefter. De planer ser nu ud til at skride.

- Vi er meget overraskede over, at de eksperter, som har beregnet anlægsbudgettet, har skudt forbi de tilbud, som nu er modtaget fra entreprenørerne, siger direktøren for Hanstholm Havn Birgitte Juhl.

TV Midtvest sendte d. 4/10 2013 dette indslag om udvidelsen af Hanstholm Havn:

Se et indslag med reaktioner på licitationen:

01:47 Luk video