Ingen el-kørestol til 5-årig

Holstebro kommune vil ikke give den femårige handicappede Sander Nielsen en el-kørestol, så han kan bevæge sig rundt i hjemmet.

sander_koerestol.jpg

Femårige Sander Nielsen faldt i september en gynge i sin børnehave. Ved faldet beskadigede han flere nervebaner i ryggen og en nakkehvirvel. Det betyder, at han ikke længere selv kan gå, og at han kun har svag følelse i kroppen.

Den handicappede dreng ønsker sig brændende en elektrisk kørestol. Uden den er han nemlig afhængig af, at forældrene hele tiden kører ham rundt.

- Den kørestol han har nu, den er rigtig fin og velegnet til ham, men det frarøver Sander den mulighed for selv, at fragte sig selv, og muligheden for at komme ind til os, hvis han gerne vil det, eller følge med legekammerater. Og det synes jeg, det er urimeligt at man fratager en femårig dreng det, siger Sanders far Jesper Ladegaard Nielsen.

Udvalgsformand: Jeg ville blive glad for afslag

Ifølge serviceloven kan Sander kun få tilkendt et permanent hjælpemiddel, hvis kommunen er 100 procent sikre på, at han ikke bliver rask. Derfor vil Holstebro Kommune ikke give ham en elektrisk kørestol.

- Så er der jo stadigvæk håb for, at der er et andet funktionsniveau, og det tror jeg som borger, det ville jeg jo, i hvert fald personligt, være utroligt glad for, hvis jeg fik et afslag på en el-kørestol fordi, så ville jeg tænke, hvis jeg var i den situation, at så er der stadigvæk håb for, at min situation kunne blive bedre, siger Anne Lise Holst Jensen (SF), Formand for Social- og sundhedsudvalget i Holstebro Kommune.

Sander Nielsens læge på Århus Universitetshospital forventer ikke, at der kommer til at ske store forbedringer i Sander Nielsens tilstand.

 

2:21
Da Sander Nielsen ikke er sikker på, om hans rygskade er varrig, kan han ikke få den ønskede hjælp fra kommunen.