Influenza kommer bag på sygehusene: - Det må simpelthen ikke ske i år

Regionspolitiker Jørgen Winther er godt og grundigt træt af, at influenzaen gang på gang kommer bag på sygehusene.

Jørgen Winther håber på, at sygehusene i år forbereder sig bedre på influenzaen: - Hvis det samme sker år efter år, så må man ikke blive overrasket. I35 år år har jeg oplevet, at direktører siger, at de er overrasket.
Jørgen Winther håber på, at sygehusene i år forbereder sig bedre på influenzaen: - Hvis det samme sker år efter år, så må man ikke blive overrasket. I35 år år har jeg oplevet, at direktører siger, at de er overrasket.
Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Med vinterens regn og kulde kommer også influenza.

Sådan har det altid været og sådan er det også i år.  Men det er sygehusene ikke godt nok forberedt på, mener Regionspolitiker Jørgen Vinther.

- Det må simpelthen ikke ske i år. Jeg vil ikke finde mig i, at direktører eller overlæger kommer og siger, at de er overrasket over, at der kommer en influenza, siger Jørgen Winther

Influenza og overbelægning er et tilbagevendende problem. Det kan ikke være rigtigt, at sygehusene gang på gang bliver taget på sengen, lyder kritikken:

- Det har jeg hørt alt for mange gange. Sidste år var der overbelægning og der var alt for mange patienter på sygehusene i forhold til, hvad de havde regnet med.

Mere personale i de kritiske måneder

Jørgen Winther er en garvet sundhedspolitiker og var i mange år sit partis sundhedsordfører. Han vil sikre sig, at regionens hospitaler fremover er anderledes klar til influenza-sæsonen:

- Alle sygehusene skal forberede sig meget grundigt. Der skal være flere sygeplejersker og læger fra januar til april, hvor der er influenza, siger han.

Han holder fast i, at man med den rette forberedelse godt kan tage sig af alle de patienter, der kommer forbi sygehusene med influenza.

- Vi kan godt blive bedre

Thomas Balle Kristensen, der er konstitueret hospitalsdirektør på Regionshospitalet i Viborg er godt klar over, at der er pressede perioder på sygehusene.

- Jeg tror, vi kan blive ved med at blive bedre til at finde ud af, hvordan vi får vores kapacitet til at passe sammen med de variationer, der er hen over året, siger han.

Han afviser dog, at influenzaen kommer bag på sygehusene, som Jørgen Winther ellers siger.

- Det er ikke en overraskelse for os, men vi ved ikke præcis, hvornår det kommer, så det kan være svært at være fuldstændig forberedt.

Han understreger dog, at der er sket meget på området og, at der er kommet et langt bedre samarbejde mellem hospitalerne i de belastede perioder.

TV MIDTVEST lavede i februar et indslag dette års influenzaudbrud: 

2:19
Landsdelen er skudt i sænk af influenza. Det mærker de bl.a. på Hospitalsenhed Vest i Herning.
2:07