Ikast-Brande: Venstre går frem

Venstre får 36,2 procent af stemmerne i Ikast-Brande Kommune. Det giver dem 9 ud af 23 mandater. Det er 2 flere end sidste valg.

Carsten Kissmeyer ser ud til at tage fire år mere på borgmesterkontoret i Ikast, efter at Venstre har haft fremgang i Ikast-Brande Kommune.

Med 36,2 procent får Venstre ni mandater. Det er to flere end sidst, og de kommer på baggrund af, at Venstre har fået 11,3 procentpoint flere stemmer i forhold til sidste valg.

- Vi skal op og snakke om konstitueringen nu, så intet er sikkert, men man kan jo sige, at udgangspunktet for at jeg er borgmester er jo ikke dårligere, end det var i går, siger Carsten Kissmeyer.

Preben Christensen fra Fælleslisten må ærgre sig over at se Fælleslisten miste tre mandater. De er nu nede på fem mandater, efter at de havde haft flere mandater med Venstre siden sidste valg.

- Min rolle som borgmester er udspillet nu. Vi skal have en bred konstituering nu, siger Preben Christensen.

Socialdemokraterne har fået 18,2 procent af stemmerne, og det øger deres antal af mandater med én. Fra januar vil de have seks mandater i byrådet.

Øvrige partier

SF mister eneste mandat og er ude af byrådet. Derudover mister De Konservative et enkelt mandat og er nu nede på ét mandat.

Dansk Folkeparti har fortsat to mandater.